Най-голямата парламентарна група е тази на ГЕРБ-СДС с 69 депутати, след

...
Най-голямата парламентарна група е тази на ГЕРБ-СДС с 69 депутати, след
Коментари Харесай

Кой до кого ще седи в 49-ото Народно събрание? frognews.bg

Най-голямата парламентарна група е тази на ГЕРБ-СДС с 69 депутати, след тях се нареждат  ПП-ДБ със 64. Третата мощ този път е „ Възраждане “ с 37 депутатски банки. С една по-малко - 36, имат от ДПС. БСП ще разчита на 23 депутатски гласа, а най-малката парламентарна група е тази на Има Такъв Народ - 11 народни представители.

 

По информация на bTV вдясно в залата сяда най-малката парламентарна група - тази на Има Такъв Народ. Отново вдясно до тях резервират местата си ГЕРБ-СДС.

 

Погледнато още веднъж от председателското място - централните седалки, си поделят " Възраждане " и новата парламентарна група на коалицията ПП-ДБ.

 

В лявата част на залата сядат депутатите от ДПС и БСП.

 

В 48-ия парламент на депутатите им трябваха три дни, с цел да изберат ръководител на Народното събрание. Тогава те избраха Вежди Рашидов. Както в 48-ия, по този начин и в 49-ия парламент Рашидов е най-възрастният депутат. Затова в сряда той още веднъж ще открие Народното събрание и ще приказва пред депутатите.

 
„ Подготовката тече през цялата време от тези два месеца, тъй че за нас не е изненада, всички зали са чисти, подредени, направена е профилактика на системата за гласоподаване, а в днешния ден се изготвят и поименните карти за гласоподаване, защото описът с определените депутатите стана явен в събота “, сподели Цветомира Жекова, шеф на дирекция „ Връзки с обществеността “.

 

Администрацията е в цялостна подготвеност да посрещне новите депутати. Ясно е и разпределението на стаите на парламентарните групи. На тези избори „ Възраждане “ усилиха броя на депутатите си и с изключение на своята стая, те ще вземат и тази на досегашните си съседи от „ Демократична България “. Политическа партия и Демократична България към този момент са една парламентарна група и ще работят в общи стаи.

 

За пети път през последните две години депутатите ще се опитат да се обединят около стабилно парламентарно болшинство, написа bTV.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР